Scurtă introducere

Ce este țigara electronică?

Multe persoane își pun această întrebare, suntem în secolul 21` și totuși nu încetăm să renunțăm la țigările normale (cele cu tabac) în favoarea acestei alternative care sa dovedit ca fiind ce mai eficientă.

De ce?

Veți afla în acest scurt articol.

Ce este o țigară electronică si cum trebuie tratat subiectul?

Vapatul NU este ceva excentric, NU este amuzant, NU este COOL.

Este o alternativă bună pentru fumători, cea mai bună de pe piață. Avem atât de bine întipărit în minte „acel actor care stă la masă bea ceva și are țigara între degete”, „părinții care stau la țigară cu prietenii”, „pe bunicu care a trăit 99 de ani și fuma 2 pachete la` zi”.

Nu cred că suntem prea proști să ignoram faptul că majoritatea deceselor din cauza cancerului sunt provocate de țigări, dar suntem atât de inoranți încât mergem pe principiul „ce nu mă omoară, mă face mai puternic” și e interpretat foarte prost.

Dacă ceva nu te omoră instant nu înseamnă că nu te omoară în timp.

Din primele rânduri trebuie să-ti spun, cititorule, că termenul de „țigară electonică” este puțin exagerat pentru aceste device-uri, personal prefer să le numesc „vape-uri”. Știu că nu este un cuvând, încă, acceptat de DOOM dar este greșit sa numesc un dispozitiv de vaporizare ca fiind o țigară indiferent dacă ea este electronică sau nu.

Țigara electronică aka „Vape-ul” este un dispozitiv de vaporizare care este făcut să producă vapori cu nicotină pentru a ține în frâu nevoia de nicotină sau pentru a o reduce.

Acest device pote fi explicat în câțiva pasi simplii

Enegrie Electrică

Cu ajutorul unor acumulatori "vape-ul" încălzește o anumită rezistență. Autonomia unui device poate ajunge și la o saptămână de utilizare fără încărcare

Rezistență

Rezistența care este făcută dintr-un material rezistiv precum, SS (oțel inoxidabil) + material absorbant organic care este îmbibat în lichid cu nicotină și arome.

Abur

Vaporii de abur se produc in momentul în care se încinge rezistența. Bubacul organic transferă lichidul pe rezistență și la temperatură ridicată acesta se evaporă

Inhalare

La inhalare aburul produs de rezistență poate fii cald sau rece, depinde cum preferă utilizatorul, iar cantitatea de nicotină administrată poate fi și ea ajustată în funcție de preferință

O să trec si peste lucrurile de mai sus în scurt timp.

Practic in inhalăm vapori cu nicotină fără atât de multe substanțe toxice comparând cu țigara tradițională.

Dar țigara electronică nu este mai toxică decât cea normală?

Avem zeci de studii făcute de medici buni, medici care știu cum să trateze subiectul și știu cum să parcurgă niște teste în laborator.

Din toate studiile făcute a rezultat faptul că vapatul este o alternativă mai puțin nocivă cu ~95% și cea mai eficientă metodă pentru converitrea de la țigările cu tutun.

Vaptul este cu 95% mai puțin nociv decât țigara clasică cu tutun.

Adevărat este faptul că nu au fost făcute teste de lungă durată „10 ani” dar numărul deceselor din cauza țigărilor electornice este 0 (zero). Și asta de când au apărut pe piață să zicem (6 ani, pentu că atunci au început să fie folosite ca alternativă).

Totuși medicina a avansat, avem posibilitatea să modifică ADN-ul și să vedem dacă ducem gene care pot infuența dezvoltarea anumitor celule canceroase. Asta mă face să cred că putem avea mai multă încredere în medicină și doctorii avizați comparativ cu „ce se zice la TV” și ce sfaturi ne dau „bătrânii săraci doctori din România” (pe care îi respect pentru munca lor, să nu se înțeleagă greșit, dar mulți au rămas cu ce au învățat acum 20 de ani)

Bun, ce conține lichidul ăla de zici că e mai puțin toxic?

Lichidul ăla conține niște substanțe foarte cunoscute, le folosești zilnic și nici măcar nu știi. Refuzăm să le acceptăm ca termen din medicină dar când se află în spay-ul pentru cei care suferă de astm și în siropul de tuse nu comentăm.

Glicerina Vegetala

Glicerina Vegetală - este un compos extras din plante si se folosește ca solvent pentru diferite medicamente și produse atât în farmacie cât și în cosmeticale. Este delclarat de medici ca fiind o substanță ne-cencerigenă

Propilen Glicol

Solvent - Se folosește în faramacii pentru dizolvarea substantelor solvente, care pot fii ingerate și inhalate fără eventuale efecte secundare. Acest solvent se folosește foate des pentru injectare (să ne fie clar că se injectează în sânge) impreună cu anumite medicamente.
ne-cancerigenă

Nicotină

Nicotină - Cu dus întors este o substanță mai mult sau mai puțin adictivă. În cantități mici nu afectează, dar în cantităti mare este o otravă puternică. Se știe faptul ca vaperii pot alege să vapeze cu nicotină sau fără nicotină deci este optională

Arome Naturale

Aceste arome sunt făcute special pentru inhalare, sunt termostabile, asta înseamnă că compoziția lor chimică nu se schimbă la temperaturi înalte. Este adevărat că aceste arome naturale + nicotina ar fi 5% toxic din vape.

Ce avantaje ai dacă treci la vapat?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Mai ieftin

Este adevărat, dacă treci pe vapat o să economisești mulți bani. Singulul cost substanțial o să fie la început când o sa-ti cumperi primul device.

Nu miroși urât

Având în vedere că vaporii de abur pot fi "personalizați" poți adăuga în lichidul tau arome naturale de fructe, dulciuri sau tabacc. Acestea miros extraordinar de bine.

Mai puțin nociv

Fără dinți galbeni, fără mâini care miros a tutun, fără substanțe toxice, TAR, și restul de chimicale care se eliberează în momentul în care aprinzi țigara.

Poți vapa în interior

În anul 2017 a fonst intrezis fumatul în locurile închise & publice și sunt total de acord cu această lege. Vapatul te poate salva, poti vapa în interor și în localuri excepție făcând doar autovehiculele care se folosesc pentru transportul în comun.

Trecând peste explicații.

Țigara electronică aka „vape-u” este singura alternativă mai puțin nocivă pentru fumat, cu 95% mai putin nocivă. Trecerea este una simplă, având în vedere că puteți comanda online sau puteți merge într-un vape shop pentru eventuale explicații.

Având în vedere cât de diversificată este paleta de arome și device-uri este aproape imposibil să nu găsești ceva să nu ți se potrivească, trebuie doar să cauți unde trebuie și să fii bine informat.

Îți urez succes și în cazul în care vrei să te lași de fumat privește această alternativă obiectiv, pentru că-ți poate schimba stilul de viață.