Acest articol este dedicat celor care doresc sa invete cum sa isi faca singuri lichidul pentru tigara electronica.Vom discuta despre ce ustensile ai nevoie pentru a reusi, ingrediente si modul de preparare.

Recipientele necesare

În cap de listă stau recipientele, că altfel nu prea avem în ce să facem și să ținem lichidele.

Ele pot varia ca material între plastic si sticlă, oricare vă place mai mult. Cele din plastic, ca și cele din sticlă, pot fi găsite în mai multe variante, de 30ml 60ml, 100ml, etc. Pentru prepararea lichidelor le recomand pe cele de 100ml, cele care au capacul cu protecție (trebuie să apeși mai întâi pe capac si după să răsucești).

În cele de 100ml se poate lăsa si lichidul la macerat, iar pentru consum e mult mai ok să îți iei o sticluță de 30ml ca să nu umblii cu tot lichidul dupa tine.

Sunt recomandate sticlele mai închise la culoare, acestea ajutând la păstrarea calității lichidelor pe o perioadă mai lungă de timp.

Ce contine lichidul pentru tigara electronica?

VG - Glicerina Vegetală

Glicerina Vegetală constituie baza lichidului. Aceasta are o vâscozitate mare. O concentratie mai mare de VG ajuta la o productie mai mare de aburi în timp ce vapezi.

Este nelipsită din lichidele de vapat și o putem găsi și combinată cu PG.

Glicerina vegetală o găsim de cumpărat în farmacii și magazinele de vapat. 

PG - Propilen Glicol

Propilen Glicol-ul este cel de al doilea ingredient pentru lichidul nostru. El are o văscozitate mică, comparativ cu glicerina vegetală ajutând la diluarea acesteia. 

Spre deosebire de VG acesta poate lipsi din compoziția lichidului, dar nu este recomandat deoarece văscozitatea ridicată a lichidului final poate să ducă la apariția dry hit-ului. Dry hit este momentul in care bumbacul din rezistențe nu mai este saturat cu lichid și acesta începe să se ardă, ducănd la o usturime neplacută in gât.

O concentrație mai mare in PG asigură o aromă mai intensă.

Baze optime

Baza optima are in componența sa atât Glicerină Vegetală cât și Propilen Glicol amestecate in diverse combinații.

Eu folosesc pentru lichidele făcute acasă baza optimă de la Substitute. Este o bază de calitate foarte ușor de folosit și iti ușureaza foarte mult munca datorită faptului ca vine gata amestecată si tot ce mai trebuie să faci este e o dozezi și sa adaugi aroma și/sau nicotina. Iar pe langa calitate cei de la Substitute au un serviciu foarte bun, la mine au fost niște dificultati la expedierea coletului și le-am trimis e-mail, iar ei m-au contactat personal și mi-au prezentat cauzele. 

Care e faza cu concentrația de VG și PG?

Un lichid cu o concentrație mai mare de PG face ca aroma să se simtă mai bine și ofera un thoat hit mai bun, dar producția de aburi este redusă. Lichidul cu concentrație mai mare in PG are o vâscozitate redusă.

Pe când un lichid cu o concentrație mai mare de VG oferă o producție de vapori mai bună și face lichidul mult mai dens.

Arome

Sunt o mulțime de arome din care să alegi. Aromele vin în sticluțe de 10ml și sunt bazate pe PG.

Arome Recomandate

Guerilla - The Joker

Aroma de capsuni cu banana, inghetata si crema de vanilie cu unt

Guerilla 10 ml - 7.62

Aroma de tutun, vanile, caramel, cafea si lapte

Guerilla 10 ml - Black Doughnut

Aroma de gogoasa cu gem dulce acrisor de mure

Guerilla - Biohazard

Aroma racoritoare cu gust de suc de struguri si citrice

Nicotină

ATENTIE!

Nicotina pură este o OTRAVA!

Nicotina nu este necesară în crearea lichidelor pentru țigara electronică!
Nu aveți nici un motiv să achiziționați nicotina în formă pură, aceasta poate fi FATALĂ dacă nu aveti grijă la modul în care o folosiți! 


Este mai mult decât recomandată folosirea mănușilor din latex sau silicon în momentul în care faceti amestecuri cu nicotină, de orice concentrație, deoarece aceasta poate fi absorbită și prin pielea neacoperită!

Cănd cumpărați nicotină aceasta vine într-o varietate de concetrații și mai poate veni diluată cu VG sau PG.

Nicotina în amestec cu VG formează un lichid dens și trebuie amestecat mai des pentru a avea un lichid omogen.

Recomand începatorilor să achiziționeze nicotină diluată cu PG. Și acest lichid are nevoie de amestecare frecventă, altfel nicotina se va lasa la baza sticlei.

Cu căt nicotina cumparată este mai puternică (48mg, 100mg) cu atat mai puțin veți folosi în crearea lichidului de țigara electrică. 

Pe de altă parte cand folosiți nicotină mai slabă  (24mg, 48mg) trebuie să folositi mai multă.

Cu căt nicotina este mai puternică cu atât ea se degradează mai repede în prezența aerului și a căldurii, o nicotină mai slabă poate ține mai mult, dar tot se degradează. Țineți lichidele în locuri răcoroase și ferite de razele directe ale soarelui.

Ustensile

Pentru a duce la bun sfârșit treaba vom avea nevoie de câteva ustensile:

Sticlă 120ml

Sticlă este necesară pentru realizarea amestecului

Siringă mare gradată

Folosita pentru a pune VG si PG in cantitatile alese

Siringă mică
gradată

Foarte buna pentru dozarea nicotinei

Mănuși

Recomand folosirea manusilor datorita nicotinei

Servețele

Umblăm cu lichide și mai mult ca sigur dăm putin pe lângă

Calcul pentru diverse concentratii

Am făcut mai jos calculul pentru un lichid de 60ml cantitate, cu nicotină de 3mg, concentrație aromă de 16% și are amestecul VG 50% și PG 50%.

Am făcut mai jos calculul pentru un lichid de 100ml cantitate, concentrație VG – 80% PG – 20%, cu nicotină de 0mg, concentrație aromă de 10%

Am făcut mai jos calculul pentru un lichid de 100ml cantitate, concentrație VG – 70% PG – 30%, cu nicotină de 3mg, concentrație aromă de 10%

Claculatorul folosit pentru exemplele de mai sus l-am atașat mai în dreapta.

Cum facem lichidul pentru țigara electronică

Pasul 1 - Curațarea recipientelor

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să începi este sa te asiguri că recipientele tale sunt curate așa că curăța tot ceea ce vei folosi.

Pasul 2 - Adaugarea ingredientelor

Acum că recipientele sunt curate și uscate urmeaza mixarea ingredientelor.

Poți începe prin adaugarea aromei, a PG-ului si a VG-ului în sticla aleasă. Poți face asta in ce ordine vrei tu.

Pasul 3 - Nicotină (optional)

În cazul în care doresti să ai nicotina acum este momentul să adaugi cantitatea de nicotină calculata.

Pasul 4 - Amestecare

Odată ce ai terminat adăugarea tuturor ingredientelor trebuie să amesteci tot conținutul pentru ca acesta sa devină omogen.

Este recomandat să amesteci energic amestecul în mai multe direcții, dar nu până îți cade mana, în sesiuni de 20sec sunt ok. 

Macerare

Este recomandat să lași o perioada lichidul preparat la macerat pentru un rezultat cat mai bun și să mai amesteci din cănd in cănd lichidul pentru omogenizare. Timp recomandat pentru marecare: 24h, la unele lichide aroma se poate îmbunătății după ce stau la macerat pe cănd altele se pot vapa imediat după preparare.

Multumiri!

Îți multumesc foarte frumos pentru timpul acordat! Îmi doresc să reusesti să îți creezi propiul lichid pentru țigara!

Dacă mai ai alte întrebări legate despre crearea lichidului de țigară electronică le poti scrie în secțiunea de comentarii și îți voi răspunde cu drag!

Numai de bine!