Recomandare rapida:

Ce trebuie să caut la o țigară electronică?

Pentru că ești frumător vrei să ai o experiență similară cu fumatul și aici mă refer la gest, simplitatea în folosire și efectul pe care-l dă nicotina cu șansa de a reduce concentrația acesteia în timp.

Este important să întelegi că rolul țigării electronice este să înlocuiască fumatul și cu timpul să renunți la fumat / vapat.

1. De ce e important ce cumpăr?

În mare există două tipuri de țigări electronice, cele care fac mult abur și sunt destinate avansaților în general și cele care produc mai puțin abur care sunt potrivite pentru înlocuirea fumatului.

În 90% din cazuri cei care folosesc o țigară electronică LI (lung inhale, care produce mult abur și se trage direct în plămâni) nu reușesc să înlocuiască fumatul. În cele puțin 10% cazuri utilizatorii aleg MTL (mouth to lung) adică experiența perfectă pentru un începător.

Acesta este modelul pe care îl cauți, mă refer la modul de a vapa, nu la țigara electronică neapărat.

Aici vezi un DL adică o țigară electronică care scoate mult abur și se inhalează direct în plămâni.

1 a. Ce model aleg?

O țigară electronică pentru începători trebuie să fie simplă și să fie ușor de utilizat.

Am stabilit că vrem o țigară electronică pentru MTL (puțin abur, tragem în gură apoi în plămâni, destul de restrictiv, similar fumatului) dar vrem una care este simplu de folosit și întreținut.

Și aici există două modele în mare, cele servisabile și cele de începător cu capsule.

Mai jos vedeti “ATOMIZORUL” o parte principală a țigării electronice, cea care produce abur și are un rezervor cu lichid.

Acesta este un model simplu, unde se folosește o capsulă care se poate schimba foarte ușor fără batăi de cap. Tipul de atomizor din poza de mai sus poate fi separat sau lipit de baterie!

Aici e un model standard de atomizor servisabil, acesta necesită ceva răbdare și pregătire în prealabil. Ai nevoie de instrumente, sârmă specială și bumbac organic.

Acestea sunt rezistentele/capsulele pentru atomizoarele făcute pentru începători. Se înfiletează în atomizor și sunt gata de utilizare

O trusă pentru vapat e compusă din ceva unele, sărmă și bumbac apoi urmează procesul de a face și de a monta rezistența. Tutorialul îl găsiți pe YT

În concluzie avem nevoie de un atomizor pentru începători MTL cu rezistențe prefabricate/capsule.

1 b. Ce mod / baterie folosesc?

O să alegem un model de baterie / mod care să fie util pe termen lung, nu foarte mare, să arate bine și cu autonomia bateriei destul de mare.

Aici sunt trei modele, mecanice (cele care nu au circuite și protecții) și regulate (cele care au electronice în interor) și sunt potrivite pentru ce vrem noi, un kit de incepatori.

Mai există un model care se numește POD, de dimensiuni foarte mici și are un mic rezervor care se umple  cu lichid și poate fi folosit de 5-6 ori apoi se schimbă. Cel mai simplu model.

Acesta este un mod electronic cu o putere maximă de 100W. De ajus pentru noi pentru că o să folosim undeva la max 20-30W din 100w.

Așa arată un mod mecanic, de obicei făcut dintr-o țeavă de cupru sau alt conductor și nu are electronice în interior.

Acesta este un POD, un device simplu care are o capsulă rezistență care se schimbă. Atomizorul fiind integrat în baterie.

Mai sunt câteva lucruri importante

Unele moduri au baterie care se poate încărca separat și se cumpără separat.

Sunt și moduri cu baterie integrată, eu sugerez să alegeți între un mod cu baterie integrată sau unu cu o singură baterie externă.

O să las recomandările de baterii, pentru că sunt foarte foarte importante, mai jos și vă rog să nu vă zgârciți la acest punct.

Bateriile trebuie să aibă rata de descărcare mare +20 amperi din acest motiv ele costă de obicei +30 lei / bucata.

Poți alege un mod REGULAT (cu electronice) sau un POD, la finalul acestui articol o să pun ceva recomandări, ce cred eu că merge foarte bine pentru un începător.

2. Ce lichid să folosesc și ce concentrație de nicotină?

Lichidul este important! Poate fi un factor cheie în procesul tău de schimbare de la fumat la vapat.

Sunt foarte mulți producători atât români cât și din alte țări care fac lichide bune care se găsesc în magazin la diferite cantităti 10 / 40 / 100 / 120ml.

Cele peste 10ml in 99% din cazuri nu au nicotină adăugată. Ea se pune separat și vine sub termenul de “Nic Shot”.

Există și bază fără nicotină care poate fi adaugată să lungești sau să completezi lichidul dacă îl vrei la o tărie mai mică, de ex: 40ml de lichid peste care pui 10ml de nic shot și ajungi la 50ml, pentru a ajunge la cantiatea recomandată de producător (60ml de obicei) trebuie să mai adaugi 10ml dintr-o bază fără nicotină.

Recomandarea mea este să cumpărați lichid cu un gust care e plăcut pentru voi, un gust pe care îl puteți suporta toată ziua / săptămâna.

Cumpără un lichid în sticluță de 60ml “Short Fill” adică umplut jumate sau 20-40 ml in funcție de producător, pentru că ai spațiu în sticluță să pui 4 respectiv 2 “Nic Shot” uri de nicotină.

Acesta este un lichid “Short Fill” cu 40ml lichid în interior și sticluță de 60ml.

Un “Nic Shot” vine în sticluță de 10ml și are de obicei concentrație de 18 sau 20mg.

Concentrație de nicotină diferă în funcție de cât de mult vapezi, recomand să începi cu un lichid de 40ml peste care pui 2 Nic Shoturi și așa ajungi la concentrație de 6.6mg / ml

În timp o să-ti dai seama daca ai sau nu ai nevoie de o concentrație mai mare de nicotină, vezi cât de des vapezi si dacă iși face efectul.

Poți folosi un calculator de nicotină ca cel de mai sus, e făcut de mine și e valabil pe aplicatia direct aici pe site <<CLICK>>

La Vape Shop-uri online găsiți pachete de genul, unde băieții dau un lichid împreună cu nicshot-uri și bază la un preț mai mic.

Dacă vrei să știi mai multe despre cum se face un lichid poți verifica articolul scris de mine aici.

Recomandări / Pachete pentru începători

O să fac câteva pachete pentru începători în funcție de preferință și de buget alegi ce e mai bun pentru tine. Succes!

Pachet 1

Am ales un KIT care conține un Atomizor MTL pentru începători și un mod cu baterie integrată, acesta fiind preferatul meu dar prețul este ceva mai mare.

Pachet 2

Cel mai ieftin kit care se găsește pe piață, nu garantez că o să fie plăcut pentru toată lumea dar dacă bugetul nu vă permite puteți încerca, țigara electronică vine cu baterie și atomizor integrat.

Pachet 3

Un pod system în cazul în care vrei ceva foarte mic, dar bun.

Pachet 4

Un mod de 75W la care poți schimba bateria când simți că nu mai duce, un atomizor de începători dar consider că e o variantă bună pentru că în cazul în care vrei un upgrade la atomizor se poate face cât timp are diametrul de 22mm.

Nu uita de baterie! Găsești aici “CLICK  AICI”

Pachet 5

Un pod system în cazul în care vrei ceva foarte mic, dar bun.

De final!

Cam asta e tot, am încercat să fiu cât mai scurt, aveți și un video mai jos tot cu un ghid pentru începători.

Mai sunt mult de spus, siguranța bateriilor, cum se fac lichidele, ce alte tipuri de moduri sunt si cum se incarcă etc. Atuncă un ochi pe canalul de YouTube sau pe site să vezi!